Danske egnsretter – Snysk, Kjylar og Mikmuskage
Lav mad fra oldemors tid
Hjemmesiden her blev til i forbindelse med udgivelsen af bogen “Danske egnsretter – Snysk, Kjylar og Mikmuskage” skrevet af kogebogs entusiasten Stig Lou Mortensen. Bogen indeholder originale opskrifter på ere end 350 hverdags- og festretter fra hele Danmark i perioden 1840 til 1920.
Opskrifterne er fundet frem fra museer, lokalhistoriske arkiver og gennem interview af privatpersoner.
Bogen beskriver go’ gammeldaws kost fra borgere, bønder og fiskere. Opskrifterne er krydret med mange små anekdoter, fakta og forklaringer.
Hvor kommer rødgrød med fløde egentlig fra?
Hvorfor hedder det rosinen i pølsenden?
- eller en rundtenom?
Alle opskrifter er naturligvis tilpasset nutidens mål og mængder og kan derfor tilberedes i et moderne køkken. Bogen er den første og hidtil eneste egentlige kogebog, med egnsretter fra hele Danmark.
Bogen koster kr 298,- og kan købes via linket hér på siden, i en boghandler eller udvalgte museer.
Nysgerrig på nogle af retterne?
>> se hvad du kan finde i bogen…