Warning: Use of undefined constant file_put_contents - assumed 'file_put_contents' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/biosecom.dk/egnsretter/wp-content/plugins/quick-contact-form/quick-contact-form.php on line 47
Levende museer | Egnsretter
melstedgaard_DSC_0954-01-ed

Levende museer

Levende museer er en anderledes og mere nærværende museums oplevelse. Her ser du museumsgenstandene i brug og kan følge livets gang, som det var.

Vi anbefaler for eksempel et besøg hos:

Andelslandsbyen Nyvang – et historisk oplevelses center ved Holbæk
Det er mere et historisk aktivitetscenter end et egentligt museum. Den besøgende kan både se, høre, lugte og smage sig frem. Der foregår nemlig, daglig, relevante aktiviteter i langt de fleste af Andelslandsbyens bygninger.
Besøg Andelslandsbyen Nyvangs hjemmeside

Melstedgård – Bornholms levende landbrugsmuseum.
Oplev daglige sysler og aktiviteter i stuehus og ude.
Melstedgård er et arbejdende museum, hvor man kan følge hvordan livet formede sig på en bondegård i tidsrummet 1850-1950. Som besøgende på gården kan man dagligt se hvilket arbejde, der foregik i hus, i stald og på mark. Fra forår til efterår – Fra morgen til aften.
Besøg Melstedgårds hjemmeside

Erichsens gård – by og have museum, Rønne
Der bliver fyret op i det gamle komfur hver dag. Der runkes sennep hver dag. Hver dag kan man opleve årstidens sysler i hus og have. Hver tirsdag er der smagsprøver fra havehusets åbne ildsted.
Besøg Erichsens gårds hjemmeside

Turen kan også gå til:

Frilandsmuseet
Museet har 50 gårde, huse og møller fra Danmark, Sydsverige, Nordtyskland og Færøerne. Du inviteres indenfor i stuer og køkkener, på pigeværelser og karlekamre og på gårdenes stalde, lader og værksteder.
Besøg Frilandsmuseets hjemmeside

Museums Gården – Møn Museum
Gården giver et glimrende indtryk af, hvordan de gamle mønsk bondegårde har set ud. Efter at have besøgt stuerne med de gamle møbler og udlængerne, hvor der opbevares forskellige landbrugsredskaber, kan man som besøgende afslutte turen i den store have med kik ud over Østersøen.
Besøg Møns Museums hjemmeside

Den gamle by i Århus
Den Gamle By er et levende billede af livet, som det var i de gamle danske byer. Mød mennesker fra 1600-1800-tallet, se deres stuer og køkkener, nyd duften i deres haver. Prøv de gammeldags lege og gå på opdagelse i museets store samlinger og udstillinger. Klap hestene og pas på køerne.
Besøg Den gamle bys hjemmeside

Frilandskulturcentret Flynderupgård
På Flynderupgård i Espergærde drives et historisk landbrug, anno 1920, med jydske heste, røde malkekøer, får, svin, ænder og høns. Derudover er der en stor køkkenhave hvorfra der hentes grøntsager og bær der tilberedes i spisehuset “Folkestuen”.
Besøg Flynderupgårds hjemmeside 

En del andre museer har valgt at forhandle bogen “Danske engsretter – Snysk, Kjylar og Mikmuskage”. Her er et udvalg:

•Dansk Landbrugsmuseum – Gammel Estrup

•Hjerl Hedes Frilandsmuseum

•Kronborg Slot

•Museet på Koldinghus

•Nationalmuseet

 

 

traditionelle danske opskrifter