kajkok__DSC4551-01

Om bogen

Danske egnsretter – Snysk, Kjylar og Mikmuskage

 

egnsretter_opslag3

Lav mad fra oldemors tid
Hjemmesiden her blev til i forbindelse med udgivelsen af bogen “Danske egnsretter – Snysk, Kjylar og Mikmuskage” skrevet af kogebogs entusiasten Stig Lou Mortensen. Bogen indeholder originale opskrifter på ­ere end 350 hverdags- og festretter fra hele Danmark i perioden 1840 til 1920.

Opskrifterne er fundet frem fra museer, lokalhistoriske arkiver og gennem interview af privatpersoner.

pub-0830

Bogen beskriver go’ gam­meldaws kost fra borgere, bønder og fiskere. Opskrifterne er krydret med mange små anekdoter, fakta og forklaringer.

Hvor kommer rødgrød med fløde egentlig fra?
Hvorfor hedder det rosinen i pølsenden?
- eller en rundtenom?

Alle opskrifter er naturligvis tilpasset nutidens mål og mængder og kan derfor tilberedes i et moderne køkken. Bogen er den første og hidtil eneste egentlige kogebog, med egnsretter fra hele Danmark.

Bogen koster kr 298,- og kan købes via linket hér på siden, i en boghandler eller udvalgte museer.

Nysgerrig på nogle af retterne?

>> se hvad du kan finde i bogen…

 

kajkok__DSC4576-01

traditionelle danske opskrifter